wtorek, 10 grudnia 2013

Sernik z przepisu Babci.

Przepis stary jak świat od mojej Babci. Sprawdzony ,zawsze wychodzi pyszny :)


Kupywałam twaróg taki gotowy do sernika w wiaderku i skusiła mnie przyprawa do sernika z Kamisa.





 Skład:





 Składniki: 
* 1 kg twarogu ten w wiaderku do sernika, 
* 1 budyń w proszku, 1masło roślinne,
* 4 jaja , 
* łyżeczka proszku do pieczenia, 
* 1 cukier waniliowy,
* 1i 1/2 szklanki cukru, 
* rodzynki. 

Miekkie masło dodajemy do sera . Potem kolejno żółtka, proszek, cukry, budyń. Ucieramy na gładko. Ubijamy pianę z białek. Dodajemy do masy i mieszany na koniec rodzynki. Wylewamy na herbatniki ułożone w blaszce. Pieczemy ok godziny w 180 stopniach.








 Tu rodzynki nie załapały się do fotki ale dodałam ich dość sporo :)

8 komentarzy:

  1. jak ja uwielbiam serniczki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Moje najlepsze ciacho, na święta robię z brzoskwiniami, choć mąż jęczy o Złotą Rosę. A ta przyprawa coś daje? widze, że ma skórke pomarańczową.

    OdpowiedzUsuń
  3. Malinowa Chatka tak w smaku,zapachu jest wyczuwalna skórka i wanilia

    OdpowiedzUsuń
  4. Z przepisów babcinych wychodzą najlepsze ciasta, ale myślę, że raczej babcia nie dodawała przyprawy ;-) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń