sobota, 8 czerwca 2013

Wypiek Kętrzyński

Piernik Kętrzński z odrobiną miodu, przekładany masą budyniową.
Miałam go zrobic na Święta,ale że były jeszcze inne wypieki został na pózniej i w sumie dobrze bo jak chce się coś słodkiego ,a nic w szafce nie ma wystarczy połączyc 3 składniki i ciasto gotowe.
Do tego prosta masa (przepis na opakowaniu) którą też można prosto popsuc ,a potem zrobic kolejną ;) do ugotowanego budyniu dodałam jeszcze galaretkę ananasową i po wystudzeniu połączyłam masę z margaryną.
Ja miałam duże opakowanie 750 g.
Mniejsze opakowanie 500g na stronie Kętrzyn i zapewne w wielu sklepach.
Miodu dodałam w sumie niewiele,ale również jest wyczuwalny.
Ciasto jest bardzo puszyste i smaczne :)
Polecam.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz