sobota, 8 czerwca 2013

Wok Smoka Vifon


 Składniki:
* dwa opakowania dania vifon ja uzyłam o smaku słodko-kwasnego i złotego kurczaka,
* 200g piersi z kurczaka,
* pęczek szczypiorku,ja dodałam cebulki,
* ulubione warzywa,tu dodałam warzywa mrożone również z Biedronki 
* pieprz,sól.


Pierś kroimy na kawałeczki,przyprawiamy delikatnie sola i pieprzem ,smażymy na patelni.
Warzywa mrożone również smażymy na patelni aż będą miekkie.

piers
 Wok smoka zalewamy wrzątkiem i odstawiamy,aż nasiąknie. Ja niepotrzebne zalałąm go od razu z przyprawą.

d

r

Odsączamy, ja wszytskie składniki najpierw połączyłam w misce, a potem znów wylozyłam na patelnie aby się smaki połączyły,jak zaczeły ładnie pachnieć danie było juz gotowe :)

t

b

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz