sobota, 8 czerwca 2013

Mielone inaczej...z czarnymi oliwkami.

Wczorajszy obiad sponsorowały czarne oliwki które otrzymałam od
Trochę inny sposób na kotlety mielone. 
 Składniki:

*bułka tarta 3 łyżki,
*cebula 1 szt,
*czosnek 1-2 ząbki,
*jajko 1 szt,
*mięso mielone wołowe 500 g,
*natka pietruszki 1 łyżeczka,
*oliwa ,
*oliwki zielone 1 słoik,( ja uzyłam czarnych)
*oregano 1 łyżeczka,
*papryka ostra ,
*papryka słodka ,
*pomidor 1 szt,
*ser żółty.


Smażymy na rumiano.



 Układamy w naczyniu.


 Na to układamy plasterki pomidora,sypiemy pokrojone drobno oliwki.




 Na to starty ser żółty.



 Zapiekamy do stopienia  się sera,ok 10 minut w 180 stopniach.



Wszystkim bardzo smakowały kotlety naprawde fajna wersja,pomimo natłoku innych przypraw,ziól smak oliwek był wyraznie wyczuwalny myślę,że własnie te czarne są trochę lepsze od zielonych choć zawsze bardziej lubiłam zielone :) 
Myślę,że ta potrawa jeszcze nieraz zagośći na naszym stole :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz