ProBody to pieczywo o wysokiej zawartości białka, o obniżonej zawartości węglowodanów. Ze składnikami pełnoziarnistymi i nasionami.
- ProBody zawiera około 90% mniej węglowodanów i około 300% więcej białka niż zwykłe chleby mieszane.
- ProBody - pieczywo o niskim indeksie glikemicznym – 33,5!
- Dzięki temu ProBody pasuje do niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych porównywalnych planów żywienia.
- Świetnie sprawdza się także w uzupełnieniu diety diabetyków! Dzięki tak niskiemu IG pieczywo ProBody jest wolno przyswajalne i stężenie glukozy we krwi wzrasta stopniowo – ułatwia to kontrolę poziomu cukru we krwi!
- ProBody zawiera około 90% mniej węglowodanów i około 300% więcej białka niż zwykłe chleby mieszane.
- ProBody - pieczywo o niskim indeksie glikemicznym – 33,5!
- Dzięki temu ProBody pasuje do niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych porównywalnych planów żywienia.
- Świetnie sprawdza się także w uzupełnieniu diety diabetyków! Dzięki tak niskiemu IG pieczywo ProBody jest wolno przyswajalne i stężenie glukozy we krwi wzrasta stopniowo – ułatwia to kontrolę poziomu cukru we krwi!
Skład ProBody, czyli formuła Low Carb .
Własności odżywcze ProBody wynikają z innowacyjnej receptury w skład której wchodzi m.in.:
białko pszenne, mąka sojowa, śruta sojowa,
składniki pełnoziarniste: pełnoziarnista mąka pszenna orkiszowa, zakwas z pełnego ziarna pszenicy orkisz,
nasiona: siemię lniane (żółte i brązowe), nasiona słonecznika, sezam,
błonnik jabłkowy, otręby pszenne.
Własności odżywcze ProBody wynikają z innowacyjnej receptury w skład której wchodzi m.in.:
białko pszenne, mąka sojowa, śruta sojowa,
składniki pełnoziarniste: pełnoziarnista mąka pszenna orkiszowa, zakwas z pełnego ziarna pszenicy orkisz,
nasiona: siemię lniane (żółte i brązowe), nasiona słonecznika, sezam,
błonnik jabłkowy, otręby pszenne.
Dwa
dni temu dostałam dwa bochenki tej samej wielkości,po 1 dniu już
tylko tyle zostało :) Obydwa bochenki zapakowane były w sporą ilośc
papieru pergaminowego,także dosżły całe i nienaruszone :)
Chleb
ma bardzo ciekawy kształt. Ma ciemny kolor,jest mięciutki,świeży,ma
twardą,chrupiącą skórę,podczas krojenia nie rozlatuje się.
Zawiera mnóstwo zdrowych i pysznych ziaren moim zdaniem w zapachu najbardziej wyczuwalny jest sezam.
Nie zawiera konserwantów,a mimo to dobrze się trzyma i nie wysycha szybko.
Bardzo dobrze smakuje i świetnie komponuje się zarówno z dżemem jak i wędliną.
Chleb
jest lekki ,po zjedzeniu jego nie czuję się napchana, ale syta i przede
wszystkim jest zdrowy,zawiera wiele cennych składników.
Na stronie internetowej ProBody znajdziecie lokalizcję gdzie można go kupic.
Serek i sałatka z makreli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz