Musztarda Kętrzyńska Stołowa 170g
Produkowane na bazie podstawowego składnika jakim jest gorczyca i odpowiednio skomponowanych przypraw.
Swoje ostateczne walory smakowe musztardy osiągają w odpowiednio długim
procesie produkcji leżakowania. W ofercie posiadamy musztardy w dwóch
smakach: Musztarda kętrzyńska krzepka – z dodatkiem gorczycy czarnej i
papryki o ostrym i lekko pikantnym smaku. Stanowi dobry dodatek do
potraw z rusztu i mięs pieczonych. Musztarda kętrzyńska stołowa -
klasyczna, umiarkowanie ostry smak. Przyrządzona na bazie zmielonej
gorczycy i przypraw ziołowych. Niezastąpiona jako dodatek do pieczeni,
wędlin, oraz jako składnik sosów do mięs i sałatek.
Musztardę dostałam w ostatniej paczce od Pani Moniki z Credo Pr
Bardzo czesto kupuje takie produkty jak musztarda,ketchup czy chrzan.
Bardzo często je używamy nie tylko jako dodatki do kanapek.
Również do sałatek,sosów do mięsa smażonego,pieczonego, z grilla ,do sosu do tortilli itp.
Dzisiaj wykorzystałam musztardę do sosu w towarzystwie żeberek.
Sos był bardzo prosty i szybki.
*Składniki*
*1,5 szklanki bulionu,
*2 łyżki masła,
*2 łyżki mąki,
*2,5 łyżki musztardy Kętrzyńskiej.
Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy do niego mąkę.
Wszystko
dokładnie mieszamy,nastepnie wlewamy bulion i dodajemy musztardę,jak
ktoś woli ostrzejszy smak można dodac jej więcej, pieprzymy,mieszamy i
zagotowujemy.
Sos wyszedł gęsty,kremowy,jasny ,musztarda dodała mu ostrości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz