sobota, 8 czerwca 2013

Musztarda Stołowa Kętrzyńska





Musztarda Kętrzyńska Stołowa 170g

Produkowane na bazie podstawowego składnika jakim jest gorczyca i odpowiednio skomponowanych przypraw. Swoje ostateczne walory smakowe musztardy osiągają w odpowiednio długim procesie produkcji leżakowania. W ofercie posiadamy musztardy w dwóch smakach: Musztarda kętrzyńska krzepka – z dodatkiem gorczycy czarnej i papryki o ostrym i lekko pikantnym smaku. Stanowi dobry dodatek do potraw z rusztu i mięs pieczonych. Musztarda kętrzyńska stołowa - klasyczna, umiarkowanie ostry smak. Przyrządzona na bazie zmielonej gorczycy i przypraw ziołowych. Niezastąpiona jako dodatek do pieczeni, wędlin, oraz jako składnik sosów do mięs i sałatek.




Musztardę dostałam w ostatniej paczce od Pani Moniki z Credo Pr

Bardzo czesto kupuje takie produkty jak musztarda,ketchup czy chrzan.
Bardzo często je używamy nie tylko jako dodatki do kanapek.
Również do sałatek,sosów do mięsa smażonego,pieczonego, z grilla ,do sosu do tortilli itp.

Dzisiaj wykorzystałam musztardę do sosu w towarzystwie żeberek.

Sos był bardzo prosty i szybki.



*Składniki*
*1,5 szklanki bulionu,
*2 łyżki masła,
*2 łyżki mąki,
*2,5 łyżki musztardy Kętrzyńskiej.


Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy do niego mąkę.
Wszystko dokładnie mieszamy,nastepnie wlewamy bulion i dodajemy musztardę,jak ktoś woli ostrzejszy smak można dodac jej więcej, pieprzymy,mieszamy i zagotowujemy.






Sos wyszedł gęsty,kremowy,jasny ,musztarda dodała mu ostrości.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz