Firma Biolevita zajmuje
się rozpowszechnianiem naturalnych olei sałatkowych. Dzięki tłoczeniu
na zimno nasze oleje zachowują wartości odżywcze, dostarczają
organizmowi nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin oraz wielu
cennych składników odżywczych.
Proponujemy
nowatorskie rozwiązanie - dystrybucja w formie małych saszetek (30 ml),
co zapewnia zawsze świeży olej i możliwość wykorzystania go w każdym
miejscu.
******
Oliwka,
drzewo oliwneto rodzaj drzewa należący do rodziny oliwkowatych. Zalicza
się do niego około 35 gatunków. Drzewa oliwne uprawia się od co
najmniej 5500 lat. Została rozpowszechniona w basenie Morza Śródziemnego
przez Fenicjan. To mało wymagające i długowieczne drzewko hodowane jest
przede wszystkim w basenie Morza Śródziemnego i na Bliskim Wschodzie.
Wykorzystuje się liście (surowiec zielarski), drewno i oczywiście
oliwki.
Do
Polski oliwa z oliwek przybyła wraz z chrześcijaństwem, ale przez całe
wieki używano jej tylko do celów liturgicznych - namaszczania niemowląt,
królów i zmarłych. Na naszych stołach oliwa z oliwek oraz oliwki
zagościły od czasów królowej Bony, która wprowadziła nowe zwyczaje
żywieniowe. Oliwki to nie tylko podstawa zdrowej kuchni. Te niepozorne
małe owoce kryją w sobie zadziwiające bogactwo składników jakby
specjalnie stworzonych do pielęgnacji ciała.
Składniki dzisiejszej sałatki:
Do tego oczywiśćie przyprawy: sól,pieprz,przyprawa do sałatek
Oliwa w smaku jest dobra jak oliwa,opakowanie jest naprawdę bardzo wydajne.
Wygodnie aplikuje się ją z opakowania,wystarczy rozciąć i polać nią sałatkę.
Sałatka wyszła pyszna.
Podalam ją do karkówki z sosem plus gnocchi.
Zapraszam Was oczywiśćie na stronę firmy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz