sobota, 8 czerwca 2013

Wypasiony jogurt.

Musli na śniadanie to dobry,energetyzujący posiłek zwłaszcza jeśli zawiera dużo owoców i innych pysznych,chrupiących dodatków.
Jakiś czas temu w paczce od




znalazłam min.jagody goji w czekoladzie





"Jagody goji w czarnej czekoladzie 100g"


NIE DOSŁADZANE, SUSZONE NA SŁOŃCU, BEZ KONSERWACJI CHEMICZNEJ.

MOŻNA JE SPOŻYWAĆ NA SUROWO, W POSTACI SOKU LUB WINA, ZAPARZONE W HERBACIE, LUB PRZYGOTOWANE JAKO NALEWKĘ.

 JAGODY GOJI ZAWIERAJĄ SKŁADNIKI POKARMOWE WYMIENIONE PONIŻEJ:

 -  6 PODSTAWOWYCH WITAMIN

 -  11 PODSTAWOWYCH MIKROELEMENTÓW

 -  22 DIETETYCZNE PIERWIASTKI ŚLADOWE

 -  18 AMINOKWASÓW

 - 5 NIENASYCONYCH KWASÓW TŁUSZCZOWYCH (NIEZBĘDNE KWASY TŁUSZCZOWE, KWAS LINOLOWY I ALFA-LINOLOWY, BETA-SITOSTEROL ORAZ INNE STEROLE ROŚLINNE).

 -  5 KAROTENOIDÓW, W TYM BETA-KAROTEN I ZEAKSANTYNĘ, LUTEINĘ, LIKOPEN I BETA-KRYPTOKSANTYNĘ, KSANTOFIL

 -   WIELE PIGMENTÓW FENOLOWYCH

 -  8 POLISACHARYDÓW

 -  6 MONOSACHARYDÓW


ZAZWYCZAJ JAGODY GOJI WYSTĘPUJĄ W POSTACI SUSZONYCH OWOCÓW, WIĘC MOŻNA JE SPOŻYWAĆ W RÓŻNY SPOSÓB, NA PRZYKŁAD:

 -   Z PŁATKAMI ŚNIADANIOWYMI

 -   Z OWSIANKĄ

 -   Z JOGURTEM

 -   Z GORĄCĄ WODĄ ( JAKO HERBATĘ ZIOŁOWĄ)

 -   JEŚĆ SAME

 -   INACZEJ (NP. WYKORZYSTAĆ JAKO SKŁADNIK CIASTA)

ZALECA SIĘ STOSOWAĆ OK 70 SZTUK DZIENNIE (OK 20-30 GRAM) DLA OSOBY DOROSŁEJ.





"Morwa biała 100g"


SUSZONE MORWY SĄ POPULARNYM ZIOŁOWYM SUPLEMENTEM W JAPONII, GDZIE SĄ STOSOWANE W LECZENIU CHORÓB WĄTROBY, NEREK ORAZ JAKO NATURALNY ANTYBIOTYK. MORWY SĄ BOGATE W SKŁADNIKI ODŻYWCZE I WITAMINY. PRODUKT EKOLOGICZNY BIO.
PRZEDE WSZYSTKIM OWOCE ROŚLINY ZAWIERAJĄ 15-31% WYSOKIEJ JAKOŚCI PROTEIN, KWAS ASKORBOWY, B-KAROTENY, ŻELAZO, CYNK, POTAS, WAPŃ ORAZ FOSFOR I MAGNEZ, OGROMNĄ ILOŚĆ FLAWONOIDÓW ORAZ LICZNE ANTOCYJANY. DZIĘKI TEMU ROŚLINA TA POSIADA WŁAŚCIWOŚCI POMOCNE W ZWALCZANIU CUKRZYCY TYPU II. ZAWARTE W LIŚCIACH I KORZE MORWY FLAWONOIDY, ZWŁASZCZA KWERCETYNA I DNJ, ZNACZNIE OBNIŻAJĄ POZIOM GLUKOZY WE KRWI POPRZEZ HAMOWANIE AKTYWNOŚCI ENZYMÓW ROZKŁADAJĄCYCH WĘGLOWODANY. NIEJEDNOKROTNIE ZOSTAŁO TO JUŻ WYKORZYSTANE W MEDYCYNIE, A STWORZONE SUPLEMENTY DIETY, ZAWIERAJĄCE WYCIĄG Z MORWY BIAŁEJ, CIESZĄ SIĘ DUŻYM ZAINTERESOWANIEM NA RYNKU. CO WIĘCEJ, EKSTRAKTY Z LIŚCI MORWY POSIADAJĄ SILNE WŁAŚCIWOŚCI PRZECIWBAKTERYJNE I PRZECIWWIRUSOWE, WYKAZUJĄ SILNE DZIAŁANIE PRZECIWOKSYDACYJNE I PRZECIWMIAŻDŻYCOWE.





Ten pierwszy produkt zapewne większość z Was zna.
Mi obydwa produkty bardzo smakowały jako sucha przekąska ,ale również jako dodatek do jogurtu.




Ich smak przypomina mi smak rodzynek.
Oprócz tych dodatków do jogurtu dołożyłam jeszcze zwkłych płatków i płatków w czekoladzie.

Więcej owoców znajdziecie na stronie firmowej:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz