Wczoraj wieczorem naszła mnie ochota na zrobienie babki.
Dzisiaj w sam raz do herbatki.
Zrobiłam dwukolorową z dodatkiem kakao.
Jest to oczywiście Babka z firmy Kętrzyńskie Wypieki
Mi wcieło dwie fotki więc posilam się jedną z internetu.
Babka
domowa jest wyjątkowo łatwa w przygotowaniu. Po upieczeniu ciasto ma
finezyjną i puszystą strukturę. Jej tradycyjny domowy smak i wygląd
można łatwo zmieniać dodając np. kakao, co sprawi, że powstanie nam
zupełnie nowa pyszna babeczka marmurkowa.
Opakowanie miało wagę 400g ,z tyłu opakowania oczywiście była instrukcja i propozycja podania ciasta ;)
Skórka babki była popękana i bardzo chrupiąca,a srodek puszysty.
Zawsze
jak robię jakieś ciasto to wykładam formę papierem do pieczenia.
Podłapałam w pewnym programie kulinarnym taką metodę,iż miętolę papier w
rękach i wykładam blachę,jest to wygodne bo nie odstaje tak mocno,a
pozatym boki przypinam spinaczami i potem leje ciasto :)
Nawiązując jeszcze do dzisiejszego święta wszystkim Babeczkom życzę Wszystkiego Najlepszego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz