sobota, 8 czerwca 2013

Ćwikła staropolska/ Spiżarnia

* Spiżarnia*

Nasze produkty wytwarzane są przez niewielkie rodzinne firmy w oparciu o stare sprawdzone receptury z surowców pochodzących z ekologicznie czystych regionów Polski. Ten serwis internetowy umożliwi Państwu kosztowanie prawdziwie tradycyjnych i smacznych polskich produktów.





Delikatne buraczki ćwikłowe dosmaczone naturalnym chrzanem

Wybrane, delikatne buraczki ćwikłowe są tarte i dosmaczane naturalnym chrzanem oraz cukrem i solą. Ostrość chrzanu łagodzona słodyczą buraczków. Jak wszystkie produkty marki Spiżarnia, wytworzony przez niewielką rodzinną firmę z najlepszych składników bez dodatków przemysłowych i konserwantów według oryginalnych, tradycyjnych receptur. Szczególnie dobrze komponuje się z pasztetem i wędlinami oraz z plastrami mięsa na zimno. Skład: buraczki ćwikłowe, korzeń chrzanu, ocet, sól, cukier.
330 g -6.95 PLN  
Więcej smacznych produktów na stronie sklepu Spiżarnia
 
**********

U nas w domu ćwikła była bardzo często kupywana na Święta i dlatego kojarzy mi się z nimi. Czasami robiliśmy ją również sami bo lubiana jest przez wszystkich domoników. Trzeba idealnie dobrac ilość składników aby nie była za ostra lub mdła.
Bez żadnej wazeliny muszę przyznać,że ćwikła ze sklepu Spiżarnia jest przepyszna,moje kubki smakowe ją bardzo polubiły i nie tylko moje ,bo pierwszy słoik zniknął w bardzo szybkim tempie :)
Wyczuwalny jest słodki smak,ale nie jest mdła,czuć również trochę ostrości i ocet.
Używamy jej do wielu dań,do mięsa,zwykłych kanapek na śniadanie,do obiadu.
Dostałam dwa słoiczki każdy po 280g.
Jest ona w przezroczystym słoiku z charakterystyczną naklejką z nazwą firmy, składem,datą ważności.
Zakrętka ozdobiona jest papierkiem w takim samym kolorze co etykieta,dodatkowo obwiązana jest ozdobnym sznureczkiem i gumką aby nie spadła.



*Skład*



Ćwikła ma dość rzadka konsystencję i idealnie czerwony kolorek.


Jest to bardzo dobry dodatek do wielu dań lub po prostu urozmaicenie do kanapek, do potraw z grilla , polecam serdecznie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz